4. kolovoza 2012.

Filana paprika s domaćim paradajz-sosom!

Ak je nekaj ove godine fantastično, onda je to naš paradajz.
Kad ga narežem zapuhne me miris koji ne možete osjetiti kod kupovnog paradajza.
Ovaj naš, koji se pati u našoj tvrdoj zemljici, neopisivog je okusa.


Ove godine imamo i kapitalca

Punih 600 grama. 
Završio je na stolu jučer i jeli smo ga kao lubenicu. 
Na kriške i obavezno bez soli , koja bi, da smo ju stavili na ovaj dar iz našeg vrta , samo pokvarila okus.

A ostatak paradajza se upravo lagano krčka.
Neću stavljati nikakav recept filane paprike jer ih ima na net-u ko u priči. 
Samo ću šapnuti da se kod kuhanja domaćeg paradajza stavi bar jedna žličica šećera, ak ne želite žgaravicu.

 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pogledaj još i ovo:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...