15. rujna 2012.

Zlatokosa i tri medvjedića


Zlatokosa je lovila leptirića po šumi i naišla na kućicu iz koje se širio fini miris kašice. Pokucala je na vrata , ali nitko nije odgovorio. Ušla je i na stolu ugledala tri zdjelice sa finom kašicom. Probala je prvu, ali bila je prevruča, probala je drugu, ali bila je prehladna, ali treća je bila taaamaaan. I pojela je cijelu. Onda se umorila i htjela sjesti. Bile su tu i tri stolice. Probala se popeti na prvu, ali bila je previsoka, druga je bila preniska, a treća je bila taaamaaan. Ali stolica je pukla i Zlatokosa je potražila krevet da se bolje odmori. Tu su bila i tri krevetića. Legla je na prvi koji je bio pretvrd, drugi je bio premekan, a treći je bio taaamaan. I Zlatokosa zaspi.
Medvjedići su se vratili iz šetnje i vidjeli da im je netko jeo kašicu. Tata medo kaže: "netko je jeo moju kašu?!" Mama medo kaže: "Netko je jeo i moju kašu!?" , a mali medo tužno kaže:"A netko je pojeo moju kašu!?"
Na stolici tata medo primjeti da je netko sjedio, i mama medo primjeti da je netko sjedio na njenoj stolici, a mali medo tužno zaključi da je njegova stolica potrgana. Tata medo je nanjušio nešto neobično u sobi. Vidio je i da je na njegov krevet netko pokušao leči. I mama medo je vidjela razbacan svoj krevet, a mali medo se došulja do svojega u kojem je netko spavao! Zlatokosa se probudi i preplaši kad je vidjela tri medvjeda i bjeeeeež iz kuće. Trčala je šumom i mali medo za njom, a onda je malog medu zabolila noga od toliko trčanja pa se šepajući vratio doma. Zlatokosi je bilo žao malog mede pa se vratila u njegovu kućicu i pomogla im je napraviti novu kašicu i popraviti stolicu i složiti krevete. I postali su jako dobri priajatelji.


Kako do likova za kazališnu predstavu!!!
Od vune smo napravile tri medvjedića i zlatokosu
Namotati vunu na karton. Veličina po želji

Zavezati i obikovati


I lutkice za kazalište su gotove

Mali Kolačić je sve isprobao i dobre su

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pogledaj još i ovo:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...